IZLET U KOPRIVNICU

Stigao nam je i taj dan, 14.svibnja 2021., krenuli smo na prvi grupni izlet. Suvišno je reći koliko su djeca bila nestrpljiva i fascinirana prvim zajedničkim putovanjem autobusom i odlaskom iz našeg Šandrovca. Spakirali smo torbe, obukli se i obuli udobno i krenuli mini busom, koji je za nas bio jako velik!

U Koprivnicu smo krenuli preko Đurđevca, koji je nekolicini djece bio poznat, i stigli na naše odredište “Dječji vrtić Igra” u Koprivnici. Veselju nije bilo kraja kada nas je ispred vrtića dočekala naša teta Gabi (ravnateljica), teta Petra (pedagogica) i nasmješena dječja grupa. Malo je reći da su nas dočekali srdačnom dobrodošlicom, grickalicama, voćem i sokićima. Nakon okrijepe krenuli smo u Muzej prehrane u kojem smo saznali o načinu obrade zemljišta prije traktora, postupku dobivanja kruha od žitarica do pečenja, dobivanje slastica, preradi grožđa u vino i kako je izgledao prvi kombajn (vršalica). Najzanimljivije je bilo dok smo ugledali proizvode iz Podravke (čokoline, juhe, pahuljice…) i strojeve kojima oni nastaju dugo godina u njihovoj tvornici.

Nakon muzeja, umorni, vratili smo se u “DV Igru” gdje smo ručali, kratko razgledali vrtić i slobodno vrijeme proveli na prekrasnom travnatom igralištu u sklopu vrtića.

Svemu dođe kraj, tako i našem izletu. Umorni, oprostili smo se od tete Gabi, tete Petre i ostalih teta u vrtiću i krenuli autobusom doma. Dogovorili smo se, ovakav izlet treba što prije ponoviti.

Link na galeriju slika